Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور امروز در جلسه مدیریت بحران استان البرز با اشاره به وضعیت زمین‌لرزه‌ایِ کرج و تهران گفت: گسل شمال تهران به کرج وصل است و هر اتفاقی در این گسل رخ دهد، کرج هم بی‌نصیب نخواهد ماند.

نجار افزود: استان البرز یک مرکز جمعیتی با حدود ۴ میلیون نفر جمعیت است که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از این جمعیت در شهر کرج زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل اگر زلزله‌ای در گسل شمال تهران داشته باشیم، نمی‌دانیم چه عرض کنیم و هر روز نگران آن هستیم و هر بار با کسب اطلاعات بیشتر از این گسل، نگرانی‌های ما هم بیشتر می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: مسئولان باید بدانند که این یک واقعیت است و با آن مواجه هستیم. ما باید نگران باشیم و بتوانیم مطالعاتی که انجام شده را در مرحله عمل و اجرا قرار دهیم.

وی ادامه داد: باید نگران باشیم ولی امروز شروع کنیم که ساختمان‌ها را درست بسازیم، نظارت‌ها درست انجام شود و ساختمان‌های حساس و مهم مثل بیمارستان‌ها و آتش‌نشانی و ... را روی گسل‌ها نسازیم. بارها این نکته را گفته‌ام؛ کسانی که می‌خواهند واحدی بسازند، اگر می‌خواهند ۱۰۰ متر بسازند، به جای آن ۸۰ متر بسازند ولی کیفیت را بالاتر ببرند.

وی در ادامه با انتقاد از رفتار برخی از ناظران یا مالکان در ساخت و ساز گفت: چرا نظارت بر روی ساخت و سازها وجود ندارد؟ اینها مسائلی است که با آن روبرو هستیم.

نجار در خصوص وضعیت ساخت و ساز روی گسل شمال تهران اعلام کرد: ۱۲ هزار پلاک سنگین در تهران که عمدتاً ساختمان‌های بسیار بلندمرتبه هستند، روی گسل است و با وجود مصوبه شورای عالی شهرسازی مبنی بر ممنوعیت ساخت و ساز در این منطقه هنوز هم شاهد ساخت و ساز هستیم.

این مسئول با بیان اینکه چنین اتفاقی در کرج هم محتمل است، گفت: بنابراین باید توجه لازم را در ساخت و ساز داشته باشیم. نظارت دقیق و مصالح استاندارد باشد و کارگرانی که در فعالیت ساختمانی مشغول هستند، از مهارت کافی برخوردار باشند.

وی در خصوص اهمیت رعایت آیین‌نامه ۲۸۰۰ در ساخت وساز گفت: در زلزله سرپل ذهاب ساختمانی را در منطقه فولادی که بیشترین میزان زلزله در آن رخ داده بود، مشاهده کردیم که حتی شیشه‌های آن هم نشکسته بود. چون آن ساختمان طیق آیین‌نامه ۲۸۰۰ ساخته شده بود. در روستای کوییک (واقع در استان کرمانشاه) هم ما چنین موردی را مشاهده کردیم. یک متر بلندتر ساختن و انجام ندادن محاسبات باعث شد که در یک خانه در همان کرمانشاه ۲۳ نفر جان خود را از دست بدهند.

نجار با بیان اینکه همیشه برای جلوگیری از حادثه نیاز به پول نیست، گفت: حادثه مسجد ارگ با آن همه زخمی و جان‌باخته به خاطر یک لولا بود؛ اگر در به سمت بیرون باز می‌شد، آن اتفاق رخ نمی‌داد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در بخشی دیگر با بیان اینکه طی امروز و فردا در شمال کشور برف سنگین با کاهش دمای ۲۰ درجه سانتیگراد داریم گفت: در فصل سرد و مواقع هشدار ما هر چه اعلام می‌کنیم که مردم به مسافرت نروند و اگر می‌روند تجهیزات داشته باشند اما بعضی‌ها می‌روند و بعد که در اتوبان گرفتار می‌شوند، مثل پارسال در امامزاده عبدالله عکس می‌گیرند و انتقاد می‌کنند که امدادگر برای کمک نیست. در صورتی که همه در حال تلاش برای امدادرسانی هستند.

وی با بیان اینکه اساس کار ما در مدیریت پیشگیری است، افزود: ما حاضریم در سیلاب ۹۸ حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه کنیم اما برای پیشگیری یک ریال هزینه نمی‌کنیم.

کد خبر 580318 برچسب‌ها زلزله زلزله تهران مدیریت بحران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله زلزله تهران مدیریت بحران گسل شمال تهران مدیریت بحران ساخت و ساز روی گسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۶۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم

به گزارش خبرگزاری مهر؛ محمد حسن نامی، در آئین کلنگ زنی مکان نصب نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری جزیره قشم، اظهار کرد: بنا به دستور آیت الله رئیسی، ریاست محترم جمهوری، سازمان مدیریت بحران در مسیر هوشمندسازی دستگاه‌ها است.

وی ادامه داد: یکی از ابزارهای هوشمندسازی برای آمادگی در مقابل حوادث و بحران‌ها، ایجاد ایستگاه‌های مدرن لرزه نگاری در نقاط مختلف کشور است که امروز شاهد کلنگ زنی نخستین ایستگاه در این زمینه در جزیره قشم بودیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در حال ۱۲۲۲ لایه مکان محور در نقاط مختلف کشور توسط سازمان نقشه برداری کشوری تهیه شده است که پایه اصلی نقشه‌ها به صورت دیجیتالی هستند و روی این لایه‌ها ۱۳۰ لایه هوشمند در ابعاد مختلف هواشناسی، پایش ماهواره‌ای سرزمین و… را پوشش می‌دهد.

نامی در پایان خاطرنشان کرد: با هوشمندسازی فرآیندها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

آئین کلنگ زنی محل نصب نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم که در محوطه بیمارستان جی جیان قشم با حضور عادل پیغامی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، بهزاد پورمحمد، معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشور، مهرداد حسن زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان، حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه شهرستان قشم، محمد محمد حسینی فرماندار شهرستان قشم برگزار شد.

کد خبر 6095908

دیگر خبرها

  • نقش برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی هولناک شفت ‌
  • آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش باران در ۱۸ استان
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • کنایه سنگین روحانی به زاکانی و شورای شهر تهران
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • بهره‌برداری از بلندترین آسمان‌خراش مسکونی جهان در سال ۲۰۲۸
  • کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا