Web Analytics Made Easy - Statcounter

شناسایی گسل ها کرج را به شهری تاب آور تبدیل خواهد کرد زیرا هر روز به تعداد چاله ها و فروچاله های سطح شهر افزوده می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، زلزله شاخص ترین بلای طبیعی با خسارات و هزینه های بسیار جانی و مالی بوده که فکر آن هم کافی است تا انسان را دچار نگرانی و اظطراب کند، به ویژه زمانیکه منطقه زلزله خیز نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
ایران به دلیل قرار گرفتن بر روی گسل های فعال همیشه با این پدیده دست به گریبان بوده است اما این دغدغه همیشگی هیچ گاه به برنامه ریزی منجر نشده است، بعد از زمین لرزه آه و افسوس است و چشم های نگران برای زمین لرزه دیگر، لذا شبکه خبری تحلیلی تیتریک طی گزارشی وضعیت لرزه خیلی شهر کرج را مورد بررسی قرارداده است،
 
نباید بیمارستان‌ ها، مدارس، آتش نشانی و ... روی گسل احداث شوند
 
محمدرضا قائم مقامیان عضو پژوهشگاه بین الملی زلزله شناسی ایران به خبرنگار تیتریک، می گوید: خسارت حداقلی پس از وقوع یک زلزله در گرو اصلاح و بازسازی ساختمان‌ های از قبل ساخته شده ای است که از مقاومت و ایمنی برخوردار نیستند.

   
نباید بیمارستان‌ ها، مدارس، آتش نشانی و ... روی گسل احداث شوند زیرا زمان وقوع بحران خدمات رسانی این مراکز به صدمه دیدگان ضرورت دارد، لذا باید بانک اطلاعاتی ساختمان های شهر را تهیه و نسبت به ایمن سازی ساختمان های فاقد ایمنی اقدام کرد.
 
اسکان موقت زلزله زدگان و بازگشایی راه های شریانی برای خدمت رسانی به مصدومین پس از زلزله از جمله اقداماتی است که باید زمان بحران مدیریت شود.
 
با توجه به وجود بافت های فرسوده در البرز به دنبال وقع یک زلزله، 40 درصد ساختمان ‌های کرج بیش از 60 درصد آسیب دیده و 20 درصد آنها نیز به طور کامل فرو می ‌ریزند.
 
و اما افت سطح آب های زیر زمینی چالش دیگری است کهن دست و پنجه نرم می کند، علی اصغر کمالی زاده شهردار کرج درباره این چالش به خبرنگار تیتریک ، می گوید: شناسایی گسل ها کرج را به شهری تاب آور تبدیل خواهد کرد زیرا هر روز به تعداد چاله ها و فروچاله های سطح شهر افزوده می شود.    
لزوم شناسایی نقاط بحرانی در فروچاله های البرز
 
شناسایی گسل ها، ایجاد محدودیت در ساخت و ساز در مناطق حادثه خیز و رعایت الزامات آئین نامه 2800 ساخت و ساز از جمله مباحث مهم در پدافند غیر عامل خواهد بود که رعایت آنها کاهش خطرپذیری کلانشهر کرج را به دنبال خواهد داشت.
 
باید عمر ساختمان ‌هایی که در شهر ساخته می ‌شود به استانداردهای لازم یعنی 30 سال دوام نزدیک شود، همچنین لازم است نقاط بحرانی در زمینه فروچاله های استان را شناسایی و از اجرای طرح ‌هایی مثل شبکه فاضلاب که روند فرونشست زمین را تسریع می‌کند خودداری کرد.
 
آغاز عملیات حفر ترانشه در گسل فعال اشتهارد
 
و اما کرج روز به روز گسترش می یابد و آنچه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد دقت و سرعت در انجام طرح های مطالعاتی لرزه خیزی این کلانشهر است.    
علیرضا شهیدی معاون سازمان زمین شناسی کشور به آغاز عملیات حفر ترانشه در گسل فعال اشتهارد از هفته گذشته اشاره کرده و به خبرنگار تیتریک، می گوید: متاسفانه بعضا ساختمان سازی های متعدد رخنمون گسل ها را می پوشاند لذا دسترسی به آنها کاهش خواهد یافت.
 
گسل های کرج باید شناسنامه دار شوند و شناسایی این گسل ها در محدوده البرز از ضرورت ویژه ای برخوردار است.
 
کرج روی زون با خطر بالای زلزله است
 
همچنین علی بیت اللهی دبیر کارگروه ملی زلزله به زلزله ملارد در سال 96 به عنوان پر احساس ترین زلزله دهه اخیر ایران اشاره کرده و به خبرنگار تیتریک، می گوید: باید یافته های حاصل از شناسایی گسل ها و مطالعات روی آنها به شکل ضوابط لازم الاجرا عملیاتی شود تا شتاب زلزله توسط مهندسین ساختمان بررسی و در در قالب مقررات ملی ساختمان مصوبه حقوقی دریافت کند.
 
کرج پس از تهران دومین شهری است که به مصوبه مذکور پیوست لذا در زون گسل های موجود در استان باید ممنوعیت احداث ساختمان داشته باشیم.    
در آئین نامه 2800 ویرایش 4 طراحی ساختمان با موضوع گسلش آمده است: در پهنه گسل های اصلی ساخت ساختمان های بسیار مهم از جمله بیمارستان، مدیریت نفت و گاز، آتش نشانی، مدارس و ... ممنوعیت دارد زیرا کرج روی زون با خطر بالای زلزله است.
 
احدالله احدی پرگو معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج درباره طرح جامع کاهش خطرپذیری لرزه ای به خبرنگار تیتریک، می گوید: کرج توسط گسل های فعال محصور شده است و با توجه به ضخامت رسوبات آبرفتی احتمال جنبش لرزه ای به شدت افزایش پیدا کرده است.
 
جمعیت زیاد شهر کرج آسیب هایی را به همراه خواهد داشت لذا طرح جامع کاهش خطرپذیری لرزه ای در دو بخش مطالعات لرزه خیزی و ریز پهنه بندی و آسیب پذیری و مدیریت بحران مطالعه شد.   وجود یک پایگاه داده مکانی به منظور عکس العمل در برابر بحران ضروری است  
خطرپذیری ساختمان ها ارزیابی شده است و یکی از مباحث مهم در تخمین تلفات و خسارات ناشی از زلزله است و مطالعات مذکور در ۲۷ گروه ساختمانی تقسیم شد تا در صورت وقوع زلزله میزان خسارت و تعداد مصدومین محاسبه شود.
  وجود یک پایگاه داده مکانی به منظور عکس العمل در برابر بحران ضروری است، لذا تهیه طرح ساختارهای آسیب پذیر شهری، راه های اضطراری، مراقبت های بهداشتی، سیستم های خودامدادی، تهیه طرح ساماندهی مدیریت بحران انجام شده است و در قالب لایحه ای در حال ارسال به شورا خواهد بود.       ستاره کردستانی   * تصاویر تزئینی است         انتهای پیام/
 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۱۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرش یک ساختمان مسکونی در اهواز

به گزارش خبرگزاری مهر، شاپور باقری اظهار کرد: ساعت ۲۳ و ۱۰ دقیقه شامگاه جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌ماه، یک ساختمان دو واحدی در کوی ملت اهواز به دلیل گودبرداری غیر اصولی در زمین مجاور و آب‌گرفتگی ناشی از ریزش باران، دچار تخریب شد.

وی افزود: نجاتگران جمعیت هلال احمر اهواز بلافاصله پس از اعلام خبر حادثه از سوی مرکز کنترل و هماهنگی عملیات، به محل حادثه اعزام شدند.

باقری گفت: با انجام ارزیابی‌های اولیه و تثبیت صحنه حادثه، این حادثه تلفات جانی نداشت.

رئیس جمعیت هلال احمر اهواز خبر داد: پس از ایمن‌سازی صحنه حادثه، این عملیات در ساعت ۲۰ دقیقه بامداد امروز پایان یافت.

کد خبر 6096390

دیگر خبرها

  • آغاز احداث محور ارتباطی روستا‌های شمالی دهاقان به مهیار
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • ریزش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • زیرش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند