Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: لیست مشخصی از مدارس ایمن در هر محله وجود ندارد و شهرداری و آموزش وپرورش باید روی این موضوع کار کنند که متاسفانه تاکنون انجام نشده است.

مرتضی اکبرپور در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان درباره جزئیات برگزاری مانور زلزله امسال گفت: امسال بیستمین مانور زلزله کشور در ۷ آذر ماه برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این مانور باید ۸ آذر برگزار می‌شد که به دلیل قرابت با تعطیلی مدارس در ۷ آذر برگزار می‌شود. شعار مانور زلزله امسال مدرسه ایمن و جامعه تاب آور است.


میزان: علت برگزاری مانور ملی زلزله در کرج را توضیح دهید؟

توافق نامه ملی آمادگی جامعه در برابر زلزله که توسط وزاری کشور و آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقیقات، صدا و سیما، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس جمعیت هلال احمر که دو سال پیش امضا شده در راستای آمادگی جامعه در برابر زلزله است که در مدارس تمرین شده و امسال هم بنا به تدابیر کمیته برگزاری پیشنهاد شده که مانور ملی در کرج برگزار شود که البته در تهران هم این مراسم همزمان برگزار می‌شود و هدف ما این است که شهرداری تهران در این برگزاری توانمند شود. البته نظر سایر دستگاه‌ها شرط است و از آن‌ها نظر خواهی شده واگر همه موافق باشند از تهران خارج می‌شویم.

میزان: آیا پیشرفتی در برگزاری مانور‌های زلزله داشته ایم؟

 مانور‌ها نسبت به دو سال اخیر تفاوتی‌هایی داشته است. تا مانور هجدهم پژوهشگاه بین الملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله هم دبیر و هم اجرا کننده این بود، اما از دو سال قبل و بعد از امضای تفاهم نامه مقرر شد وزارت آموزش مامور اجرایی مانور و پژوهشگاه دبیرخانه مانور زلزله شود بدین صورت که کار‌های علمی پژوهشی و متد‌های علمی که در دنیا اجرا می‌شود بومی سازی شود و ما بتوانیم از آن‌ها در مانور استفاده کنیم. در فرایند تغییر و تحولات برگزاری مانور زلزله سعی کرده ایم محله‌های اطراف مدرسه به عنوان مدرسه ایمن در این مانور‌ها شرکت داده شوند و دایره اجرایی را گسترده‌تر کرده ایم. چون مانور را در مدرسه با شعار مدرسه ایمن برگزار می‌کنیم و این به معنی این است که این مدرسه در برابر زلزله ایمن است و تخریب نمی‌شود اهالی محله‌ای که مدرسه در آن وجود دارد در هنگام وقوع زلزله به این مدارس مراجعه می‌کنند.اگر مانور کار خود را به خوبی انجام دهد این پیام به مردم منتقل می‌شود که این مدارس امن هستند و در هنگام وقوع زلزله به این مراکز می‌روند و هدف ما این است که در برگزای این مانور مدرسه محور و محل امن معرفی شده و مردم این محله نیز با الگوگیری از این مدارس خانه‌های خود را به سمت امن بودن بیشتر پیش ببرند.

میزان: آیا لیست مشخصی از مدارس ایمن در برابر زلزله برای مواقع بحران وجود دارد؟

معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: لیست مشخصی از مدارس ایمن در هر محله وجود ندارد و شهرداری و آموزش وپرورش باید روی این موضوع کار کنند که متاسفانه تاکنون انجام نشده است. باید لیست این مدارس آماده و به خانواده‌ها معرفی شوند تا مواقع بروز بحران به این مدارس مراجعه کنند.

میزان: چند درصد از مدارس کشور در مواقع بروز بحران به عنوان مدرسه امن شناخته می‌شود؟گفت: بالای ۵۰ درصد مدارس در کشور مقاوم شده و مجلس مبلغی ۴ سال پیش به این موضوع اختصاص داده و آموزش و پرورش در این مسئله خوب عمل کرده است.

میزان: آیا برنامه برای تداعی نشدن حادثه تلخ زلزله کرمانشاه در مدارس این استان در مانور زلزله دارید؟

متولی این موضوع آموزش و پرورش است، اما ما با آموزش و پرورش و وزیر کشور تفاهم نامه‌ای منعقد کرده ایم که آموزش و پرورش در موارد بروز بحران در زمینه های آموزش، مقاوم سازی و فرهنگ سازی زندگی در شرایط سخت و دشوار ورود کند و در راستای اجرای این تفاهم نامه در کتب مدارس ابتدایی و دبیرستان نیز بازنگری شده و زمینه آشنایی بچه‌ها با موارد بروز بحران مثل سیل و زلزله و آتش فشان فراهم شود. اگر در این موضوع یک سرمایه گذاری اصولی و زیر بنایی مقرر شود می‌توانیم در سال‌های پیش رو سهمی را هم برای این چنینی مسائلی اختصاص دهیم.سال گذشته ۲۱ آبان زلزله کرمانشاه رخ داد و حدود ۱۲ روز بعد مانور زلزله برگزار شد که خیلی از مدارس کشور برای ابراز همدردی با کودکان کرمانشاه پیام‌هایی فرستادند و امسال هم سعی می‌کنیم برنامه‌های ویژه‌ای برای این افراد داشته باشیم. در سایر نقاط کشور همان روال گذشته انجام می‌شود.

میزان: درباره برنامه ۴۰۶ (آمادگی مدارس در مواقع بروز بحران) توضیح دهید؟ این برنامه وارد فاز اجرایی شده است؟

 برنامه ۴۰۶ (برنامه آمادگی مدارس در مواقع بروز بحران) تنظیم و به تائید سازمان برنامه و بودجه رسیده و به نهاده ا. نیز ابلاغ شده است. در چارچوب این برنامه مقرر شده است که به بحث حرکت ۲۰ ساله مانور ملی زلزله در کشور معنا و مفهوم خوبی ببخشد. در این برنامه تلاش شده تا از منابع دولت برای توانمند کردن مراکز آموزش کودکان و نوجوانان، مقاوم سازی خود ساختمان ها، تثبیت و فیکس کردن اشیاء غیر سازه‌ای استفاده شود. این برنامه از طرفی نیز کار مدیریت بحران را آسان کرده و قرار شده این مانور از حالت ظاهری دربیاورد و به سمت آموزش و یادگیری شیوه رفتار دانش آموزان در مواقع حوادث پیش برویم تا کودکان در مواقع بروز این چنین بحران‌ها توانمند باشند و بتوانند به سایرین کمک کنند. با تامین اعتبار این برنامه دست ما باز‌تر می‌شود.

میزان: اعتبار برنامه ۴۰۶ پرداخت شده است؟

هنوز اعتباری برای برنامه ۴۰۶ در اختیار ما گذاشته نشده است. کمیته ۵ نفره وزار برنامه ۵ ساله پیش رو و افق‌های پیش رو به ما بدهند تا به دستگاه‌های اجرایی داده شود. روش‌های شنیداری دیداری، گفتاری و ... در این اجرای این طرح پیش بینی شده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مانور زلزله مدارس مدیریت بحران زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۲۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی صبا را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، سید محمد ناظم رضوی درباره آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی صبا عنوان کرد: مسائل حقوقی این پروژه رفع شده‌اند و در حال حاضر با توجه به اینکه این فضا سال‌ها بلااستفاده مانده است، برای بازنگری طرح مشاور گرفته شده است.

وی افزود: مشاور میزان کار باقی‌مانده و تکمیل بخش‌هایی که در گذشته نیمه کاره مانده یا حتی به مرور زمان نیاز به بازنگری دارند و به نوعی نیاز است بخش‌هایی را مجدد به صورت ویژه طراحی کنند را برآورد می‌کند.

رضوی با اشاره به اینکه منطقه ۷ به عنوان مجری در این پروژه نقش خواهد داشت، گفت: به احتمال بسیار قوی طی ماه‌های اخیر کار اجرای عملیاتی این پروژه را انجام خواهیم داد، بودجه‌ای هم برای این امر در نظر گرفته شده است. شهرداری منطقه ۷ نیز عملیات اجرایی پروژه را عهده‌دار خواهد بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر تمام بخش‌ها و شریک سرمایه‌گذار به تعهدات خود عمل کنند، به احتمال بسیار قوی تا پایان ۱۴۰۳ می‌توانیم بخش فرهنگی و تجاری را توأمان راه‌اندازی کنیم.

بر اساس گزارش سایت شهر، وی در پایان گفت: امیدوارم امسال اتفاقات خوبی را با دستور شهردار و بخش‌های مختلف مدیریت شهری برای شروع قسمت پایانی و تکمیل فاز بهره‌برداری شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/ برگزاری دو مانور انتخاباتی
  • سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل ۲.۵ برابر شد
  • مانور بمب‌افکن‌های روسی نزدیک مرز آمریکا ! | تصاویر