Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- ستاد بحران سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات ‌معدني کشور اعلام کرد: شتاب ثبت شده در ايستگاه ملارد، بيشينه شتاب 40 سانتيمتر بر مجذور ثانيه را براي زلزله بامداد 6 دي ماه 1396 ثبت کرده که اين ميزان شتاب تاثيري روي گسل‌هاي فعال تهران نخواهد داشت.

به گزارش ايرنا، نشست ستاد بحران سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور به دنبال زمين لرزه 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 ريشتري 6 دي تهران - کرج امروز (چهارشنبه) با حضور جمعي از مديران و کارشناسان اين سازمان به منظور بررسي اين زمينلرزه برگزار شد.
کارشناسان و متخصصان گروه لرزه زمين‌ساخت سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور در اين نشست اعلام کردند که در سلسله جبال البرز و بويژه تهران وجود گسل‌هاي فعال فراوان عامل لرزه‌خيزي منطقه است و به ‌نظر مي‌رسد که اکنون انرژي آزاده شده حاصل زلزله‌هاي ناشي از فعال شدن گسل جنوب کرج - ماهدشت نقشي در افزايش فعاليت گسل‌هاي تهران نداشته باشد. البته اين مساله موجب فراموشي بحث مخاطرات ناشي از عملکرد گسل‌هاي فعال تهران نخواهد بود.
در اين نشست يادآوري شد که روزنامه انگليسي گاردين به‌صورت جدي نسبت به افزايش وقوع زلزله‌هاي با بزرگاي بيشتر از هفت ريشتر در سال 2018 هشدار داده که حاصل کاهش سرعت حرکت وضعي (چرخش زمين به دور خود) است.
به گفته متخصصان گروه لرزه زمين‌ساخت سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور، مطالعات پيش‌نشانگري زمين‌لرزه در همه مراکز جهان جنبه پ‍ژوهشي و محلي دارد و تاکنون هيچ مرجع علمي معتبري، هشدار زمين‌لرزه خارج از محدوده تحت پايش خود منتشر نکرده است.
برپايه اين گزارش، نتايج مطالعات گذشته گروه لرزه‌زمين‌ساخت سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور نشان داده گسل ماهدشت- جنوب کرج گسلي با راستاي به تقريب شرقي- غربي است و مطالعات تکتونيک فعال و ريخت زمين‌ساختي، فعاليت گسل را در دوره کواترنري نشان مي‌داد که بر همين اساس رخداد زمينلرزه روي اين گسل دور از انتظار نبود.
به گزارش ايرنا، زلزله 4.2 دهم ريشتري ساعت 54 دقيقه بامداد امروز چهارشنبه استان البرز و بخش هايي از استان تهران را لرزاند، مرکز اين زلزله در محدوده شهرستان ملارد استان تهران و بخش مشکين دشت استان البرز بود.
اين زلزله در البرز يک نفر کشته و حدود 74 نفر مصدوم داشت.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*3065*2025
تنظيم: محمد ملک دار* ناشر: ليلا جودي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۳۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه

چین فضاپیمای ماموریت رباتیک خود را به سمت نیمه پنهان پرتاب کرده و این فضاپیما قرار است نمونه‌هایی را از سطح ماه جمع‌آوری کند و به زمین بازگرداند.

به گزارش ایسنا، یک موشک لانگ مارس ۵ حامل فضاپیمای ماموریت بازگشت نمونه چانگ‌ای ۶ امروز در ساعت ۱۳ به سمت ماه پرتاب شد. این ماموریت از مرکز پرتاب ماهواره ونچانگ (Wenchang) چین در استان هاینان (Hainan) پرتاب شد.

به نقل از اسپیس، چانگ‌ای ۶ (Chang'e ۶) در طول ماموریت ۵۳ روزه به جمع‌آوری نمونه از ماه خواهد پرداخت. این ماموریت شامل چهار قطعه سخت‌افزاری مختلف از جمله یک مدارگرد ماه، یک فرودگر ماه، یک فضاپیمای صعودکننده و یک ماژول ورود مجدد است.

ابتدا مدارگرد ماه به مدار ماه می‌رسد و وارد مدار می‌شود. از آنجا فرودگر و صعودکننده را روی سطح ما می‌فرستد.

فرودگر رباتیک یک دهانه برخوردی بزرگ در سمت پنهان ماه به نام حوضه آپولو را تحت نظر دارد و تلاش خواهد کرد تا ۴.۴ پوند (دو کیلوگرم) از مواد ماه را جمع‌آوری کند.

پس از جمع‌آوری نمونه‌ها، آنها به وسیله نقلیه صعود منتقل می‌شوند و سپس به سمت مدارگرد پرتاب می‌شوند. پس از اتصال نمونه‌ها به مدارگرد، فضاپیما سفر خود را به سمت زمین آغاز خواهد کرد.

اگر این نمونه‌ها با موفقیت بازگردانده و جمع‌آوری شوند، اولین نگاه اجمالی زمین به مواد بکر ماه از سمت دور ماه فراهم خواهد شد که به یافتن پاسخی برای سؤالات مربوط به تاریخچه منظومه شمسی و تکامل ماه کمک می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه